keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Uusi vuosi ja uudet käsityöt...:)

Ennen vuoden vaihtumista sain vihdoin muutaman työn valmiiksi. Kaikessa tohinassa unohdin tietenkin kuvata ne ennen postittamista. Sain siis valmiiksi huivin (samanlainen kuin neulomon huivivaihtoon lähtenenyt, kuva alempana). Huivi oli väritykseltään musta/pinkki.

Toinen valmistunut työ oli Neulomon neuleet kiertoon toisinpäin -ketjussa lupaamani virkattu ekokassin päällinen. Malli on Novitan lehdessä kesä 2010. Tein kassin sinisestä Puro Batikista. Malli oli helppo, kun vain pääsi alkuun. Voisin tehdä itsellenikin joskus samanlaisen. :)

Sain mieheni mummulta jokin aika sitten 5 kiloa paksua villalankaa. Hän sanoi sen olevan mattolankaa. Levitin koko kasan sängylleni ja tällaiselta se näytti:

Langoissa ei ollut minkäänlaisiä vyötteitä ja mummukaan ei osannut sanoa niiden "merkistä" mitään. Osassa oli lappu, jossa luki: koinkestävä Eulan, Bayer leverkusen. Google kertoi tuon olevan jonkinlainen koinestoaine, jolla voi lankoja käsitellä.

Päätin kokeilla tehdä langasta maton Interweave Crochetissa (summer 2010) olleen ohjeen mukaan. Ohje oli Laura Rintalan Cat Nap Mat. Ohjeen lanka oli ohuempaa, mutta päätin silti kokeilla. Käytin koukkua numero 10 ja tein maton ihan ohjeiden mukaan. Alunperin maton piti tulla siskoni kissalle, mutta hänellä on kaksi kissaa ja en olisi ehtinyt tehdä mattoa molemmille ennen joulua, joten teinkin maton tyttäreni kummisedän koiralle. Käytin mattoon tuota vaaleansinistä lankaa sekä reunuksiin ja koristeluun punertavanruskeaa. Kalan sijasta mattoa koristaa kuva sukasta, koska ko. koiran lempipuuhiin kuuluu varastaa lattialla lojuvia sukkia. Sinistä lankaa meni 6 vyyhtiä ja ruskeaa vajaa vyyhti. Kuvaa en voinut ottaa, koska unohdin kameran kotiin ja työ valmistui matkalla. :(

Blogini alkuvaiheessa listasin keskeneräisiä töitä. Niistä olen saanut vihdoin polvisukat valmiiksi. Valmistuminen meni kyllä tämän vuoden puolelle. Otan kuvan myöhemmin ja lisään tänne. En ole vielä pitänyt niitä jalassa. Saa nähdä pysyvätkö ylhäällä vai pitääkö tuunata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti